En app-spesisfikasjon er noe av det viktigste du må ha på plass før du kan sette i gang med utviklingen. Grunnen til dette er enkel: En god app-spesifikasjon sparer deg og utvikleren for tid og penger.

Et stort problem blant mange potensielle app-eiere i dag, er manglende evne til å lage en klar og godt strukturert utviklingsspesifikasjon for mobilapp.

Alle mulige funksjoner bør undersøkes, vurderes og tas i betraktning før en app implementeres eller lanseres.

Gjennom nylige studier oppdaget jeg at mange visjonære mobilapputviklere ikke tar hensyn til dette aspektet før de lager sin app. Ja, de er veldig talentfulle og kreative! Men å være talentfulle og å ha feil tilnærming garanterer ikke et perfekt resultat. Innsatsen og kreativiteten kan i stedet ende i et rotete resultat som både du som app-eier og brukere vil være misfornøyd med.

 

HVA ER EN APP-SPESIFIKASJON?

En apputviklingsspesifikasjon (app development spec) er et detaljert dokument som gir et klart bilde av omfanget av arbeid og krav som trengs for å lage en app. Det fungerer som en guide for apputvikleren.

La oss se nærmere på hvorfor det er viktig med en god apputviklingsspesifikasjon.

HVORFOR ER DET VIKTIG FOR APPUTVIKLING?

Det gjør visjonen din ekte.
Det tydeliggjør dine mål.
Det sparer tid og reduserer unødvendig innsats.
Det viser dine krav og hjelper deg å konkretisere budsjettet ditt.
Det kommuniserer bokstavelig talt med tjenesteleverandøren din om hvordan du utvikler appen og hvordan den vil samhandle med brukere og systemer.
Den utarbeider beregningslogikken i søknaden din.

Dette er bare noen få ut av de mange grunnene til at det er viktig å lage en app-utviklings-spesifikasjon.

Det viktigste er at det gir utvikleren din en konkret forståelse av hva appen din handler om. Det gjør implementeringen lettere og mer effektiv, noe som resulterer i en velutviklet app. Derfor er teknisk kompetanse nødvendig for å kunne forberede en spec. Hvis du ikke er en teknisk person, kan det være lurt å få en kvalifisert og erfaren utvikler til å lage dokumentet for deg. Når du forteller utvikleren hva appen skal gjøre, kan nemlig utvikleren oversette dette til det tekniske språket som forklarer den ønskede funksjonaliteten.

Dette sparer deg for tid og krefter.

Hvordan går du frem for å lage en god app-spesifikasjon? Vi skal se nærmere på de grunnleggende trinnene for å skrive en mobilappspesifikasjon og hvordan et godt dokument ser ut. En god spesifikasjon skal uttrykke ideen din og gjøre visjonen klar for din tjenesteleverandør

En god app-spesifikasjon bør inneholde:

INFO: Du må være teknisk kunnskapsrik og ha den store ideen bak appen.
DETALJER: Lag en detaljert beskrivelse av målene for appen din. Fokuser på årsakene til at du vil skape en app, problem(er) som appen din skal løse, og eventuelle andre detaljer.
RELATERT ORDLISTE: Utarbeid vilkår og forkortelser som skal brukes på dokumentet.
OPPLEVELSE: Angi den primære gruppen av personer som appen din har til hensikt å appellere til (målgruppe). Hvor kjent er de med moderne teknologi? Hva leser de? Hva er de opptatt av? Hvilke interesser har de? Dette er ting du bør tenke på når du skal skape en sømløs brukeropplevelse.
PLATTFORM: Vurder hvilken plattform du skal bruke: iOS, Android, Windows eller flere av de ovennevnte.
Lag deretter en liste over hva slags teknologi som trengs for å utvikle og designe appen din.
TIDSRAMME: Lag en tidsramme når du vil fullføre appen og gjøre dette kjent for utvikleren.
BUDSJETT: Når du har fått en oversikt over hva som må gjøres, kan du lage en kostnadsramme for prosjektet ditt. Her får du raskt tilbakemelding på om dine krav ogønsker er oppnåelig innenfor din budsjettramme. Kanskje du du må justere ambisjonene dine, eller planlegge visse funksjoner til en oppdatering i fremtiden.

SPESIFIKASJON OG FUNKSJONALITET:

Nå er det på tide å grave inn i vitaliteten til appen – spesifikasjonene du vil gjøre tilgjengelig for brukere. Du trenger bare å tenke på hva appen din skal gjøre. Eksempler kan være:

  • Brukbarhet (skjermbilder, visningsmoduser, menyer, etc.) og brukergrensesnitt
  • Utskriftsfunksjonalitet
  • Kompatibilitet
  • Design

Vet du hvilke farger og skrifttyper du vil ha?

Profesjonelle grafiske designere vet hvordan det er best å designe appen din. De fleste app-utviklingsbyråer har in-house grafiske designere som vet hvilke farger og fonter som fungerer sammen. Du kan også få en frilanser som spesialiserer seg på design til å hjelpe deg. I dette tilfellet vil designeren sette krav i en spesiell spesifikasjon som også kan bli slått sammen i app-utviklingsspesifikasjonsdokumentet.

VEDLIKEHOLD: Vedlikehold bør også være en del av planen. Ettersom Apple, Android og Windows kommer med nye oppdatering må også du sørge for at din app er kompatibel. Men du bør også planlegge oppdateringer som gjør at appen ikke blir «utdatert».

 

Annen informasjon som bør være med

  • Konkurrentanalyse: Se hva som allerede finnes i markedet.
  • Prioriter funksjonene dine. Gi utvikleren kjennskap til de tingene som er de viktigste.
  • Lag et kontaktskjema med kontaktdetaljer og kort informasjon om alle som er involvert i prosjektet. Inkluder e-postadresser, roller og ansvar.
  • Vurder dokumentet grundig og sørg for at ikke info mangler.

Det er det! Du er klar til å lage din «killer» applikasjonsspesifikasjon som vil garantere deg en fantastisk app.

Les mer om apputvikling på :  http://www.multimedianordic.no/apputvikling/

 

 

More Cases

view all rightt