“Backend”: Hva menes og hvorfor er det så viktig

 

Hei, i denne artikkelen vil du få vite meningen med “backend”, og hvorfor er “backend” viktig, og Hvorfor er viktig å velge en god “backend”-utvikler.

Programmering er egentlig en stor verden, det er mange programmeringsspråk som brukes av programmerere. Disse språkene brukes til å lage programvare og Apps.

Eksempler på programmeringsspråk:

  1. Java
  2. Python
  3. C
  4. Og mye mer.

Hva er “Backend”?

Nå kommer det store spørsmålet, hva er “back-end”. En “back-end” består av tre deler som er en server, et program og en database. Her er en god beskrivelse som vil bidra til å forklare konseptet med en “back-end”.

Tenk deg en populær netthandel som Amazon.com, når du surfer på Amazon, bruker du kanskje kuponger, ikke sant? legger til varer i handlekurven, Registrer deg og alt som du bare bruker front-end til. “back-end”, derimot, er det som lagrer alle data du angir.

En “back-end” kan også beskrives som avgjørende for en god front-end opplevelse for brukeren.

Forstår du eksemplet?

Så “front-end” er hva brukerne samhandler med, mens “backend” er motsatt av frontdelen, brukerne har ingen direkte kontakt med “backend”.

Et annet godt eksempel som vil hjelpe deg å forstå frontdelen fra “back-end” er hvordan en standard WordPress nettsted fungerer. I en WordPress nettsted, er front end er hva brukere samhandler med og “backend” er admin dashbordet.

“backend” er ikke bare for nettsteder, spill og programmer på android-enheter.

IOS enheter har også “front-end” og “backend”, hvor “frontend” blir grensesnittet brukeren samhandler med og “backend” blir kontrollpanelet

 

Videre;

Når du vil få en utvikler til å lage et program eller nettsted, er det å velge riktig “backend” utvikler svært viktig.

Du kan lure på ordet, “back-end”-utvikler og hva det betyr?

Vel ja, mange mennesker vet ikke betydningen av å utvikle gode “back-end”. Saken er at en dårlig “backend”-utvikler kan etterlate din app eller nettside med en tusen og en feil og mangler (bugs).

Er gode Apps bug-fri? Svaret på det spørsmålet er nei, selv de beste av programmer kan ha feil, det trengs en god utvikler eller utviklere for å redusere feil og feilsøke når et problem oppstår.

Hvorfor er det å velge den beste “back-end”-utvikleren viktig?

Som jeg tidligere sa, kan en dårlig utvikler gjøre deg veldig misfornøyd med produktet. Det å finne de beste “back-end”-utvikleren for neste App prosjekt kan være en vanskelig oppgave på grunn av at mange utviklere der ute ikke besitter riktig kompetanse og erfaring, men likevel, det å finne riktig utvikler bør være din topprioritet.

En “back-end”-utvikler gjør bruk programmeringsspråk og andre verktøy som skal lage en fantastisk App, spillet eller nettside. Hos multimedianordic.eu har vi de blant de beste, dyktigste og erfarne programmererne som har mange års erfaring i programmering/koding.

Våre programmerere bruker «Scala» for programmering. Det tar mange år med erfaring, tålmodighet og mange andre faktorer for å bli gode i å kode med Scala.  Scala er kjent for å være et av de vanskeligste programmeringsspråkene i verden.

Nå lurer du kanskje på hva Scala er?

 

Hva er Scala

Scala er et moderne programmeringsspråk som gjør bruk av både objekt-orientert og funksjonell programmering til et kraftig dataspråk. På grunn av sin kompleksitet, er det kun de beste programmererne som bruk av dette.

Web eller App utvikling med Scala er ikke utbredt, for som jeg sa tidligere, bare de beste programmerere bruken Scala. hvorfor? Vel, det kreves det år med erfaring og kunnskap i informatikk, matematikk og logikk. En god programmerer må kunne alt dette og mer til for å kunne forstå Scalas syntaks.

En annen grunn hvorfor Scala ikke er brukt ofte er at det er et relativt nytt programmeringsspråk, ikke mange programmerere kjenner til det.

 

Hvorfor bruker vi Scala på multimedianordic.eu?

Det er et veldig enket svar og en kompleks svar på dette spørsmålet, jeg vil starte med å gi det enkle svaret først. Vi bruker Scala fordi vi har de beste, dyktigste og erfarne programmerere på laget vårt. Disse programmerere har jobbet med programmering/koding virksomhet i mange år.

Nå kommer det komplekse svaret;

Scala som et programmeringsspråk uttrykker felles programmeringsmønstre på en konsis måte, det integrerer fordelene ved objekt-orienterte og funksjonelle dataspråk. Det er et rent objektorientert språk i den forstand at hver verdi er et objekt. Det gir en enkel syntaks for å definere anonyme funksjoner. Scala fungerer også godt med populære programmering miljøer som Java (JRE) og .NET Framework (CLR).

Vi bruker også Scala på grunn av det faktum at Scala er raskere enn Java. Scala kan bruke multi-core arkitektur, hvor du får opptil fire ganger raskere hastighet når du kan bruke alle fire kjerner samtidig. Scalas syntaks og ordforråd er bedre, det var utformet for å strømlinjeforme objektorientert koding.

Det er som å lese av et kartotekkort i stedet for hele boken, Scala koden kjøres raskere fordi det rett og slett er mindre å kjøre gjennom. Scala kan også bruke Java biblioteker, så du kan dra nytte av Javas enorme kode biblioteker.

Scala ble skrevet for å være en erstatning for Java mens de fortsatt brukte kraftig JVM. Så ved å bruke eksisterende JVM moduler med mindre kode, ender du opp med økt fart både på utvikling og koding.

 

Hva med «Front-end»?

“front-end” utviklere er de som lager “front-end”-grensesnitt. Våre “back-end”-utviklere er også gode “front-end” utviklere. En App eller nettstedet vil se veldig godt ut når våre utviklere er ferdige med den.

 

Konklusjon

Å få en fantastisk “back-end” og “front-end” for din nettside eller App skal være primære faktorer. En av faktorene du ikke bør gå glipp av med din App er unikhet. En god programmerer ville gjøre utslaget for unikhet og andre faktorer.

 

 

 

More Cases

view all rightt